Brændte Mandler

Brændte Mandler

Knasende brændte mandler både dufter og smager af jul. Årets julemarked med store, sorte gryder der syder af denne juledelikatesse. Vi nyder den hele året. Faktisk har vi en lokal mandel-mand, der står på torvet og laver dem hele året rundt

Vi laver vores egne efter denne helt simple og traditionelle opskrift:

Opskrift på brændte mandler

  • Mandler
  • Sukker
  • Vand

Kog sukker og vand sammen, tilsæt mandler. Rør, rør, rør. Sukkeret bliver første helt hvidt, men stop ikke her, rør videre og se sukkeret smelte endnu engang. Når alle mandler har et fint blankt ydre, er de færdige.

Hvis De er ønsker at prøve noget nyt, kan De tilsætte krydderier som vanilje, kanel, chili eller lakrids til Deres mandler.

En lille sjov fortælling:

I den selvforsynende kultur på landet i 1700- og 1800-tallet har nødder været noget helt særligt, man stort set kun brugte som konfekt op mod jul. Man havde ’nedplukkedag’ på gårdene i september, hvor madmoderen gav børn, piger og karle fri, og så gik man ud for at samle nødder,” siger hun.

Men på et tidspunkt blev nedplukningen så omfattende, at kongen måtte gå ind og lave regler for, hvad der måtte samles. Det blev til, at man måtte samle, hvad man ”kunne have i hat og handske” af nødder.

Viser et enkelt resultat