Til årets hyggeligste fest, serverer vi naturligvis også Stroopwafel. Vi tør godt at udfordre treaditionerne – en lille smule – ved at toppe ris a’la manden af med en stroopwafel.
Her har vi brugt udgaven The Grinch. Vores helt traditionelle stroopwafel uden topping. Fordi den er nok i sig selv og komplimenterer kirsebærsausen til perfektion.
De skal bruge 1 portion risengrød, kogt som angivet på pakken. Hertil tilsættes 75g smuttede og hakkede mandler. Husk at gemme en hel mandel. Vaniljestangen gnides ud i 2 spsk rørsukker og tilsættes grøden. Rør godt rundt. Sidst piskes fløden til en cremet konsistens – endelig ikke for meget! Tilsæt en smule afden piskede fløde og rør grøden ud. Vend derefter resten af flødeskummen til De har en let og luftig ris a’la mande. Smag til efter ønsket sødme.
Kom syltede kirsebær og halvdelen af lagen i en gryde og kog denne op med én stjerneanis, én kanelstang, saften fra én appelsin og 1dl portvin. Lad koge i ca. 5 minutter. Rør 1 spsk maizena ud i en smule koldt vand og tilsæt saucen under omrøring. Lad saucen koge og tykne. Er den ikke tyk nok, kan De tilsætte ekstra Maizena. Smag til med rørsukke og server saucen lun.
Anret Ris a’la Manden i portioner. Tilsæt den hele mandel til én af portionerne. Top Ris a’la Manden af med en stroopwafel. Det skaber en overraskende og hyggelig effekt. Hæld saucen op i en sauceskål og De er klar til at servere. Skal det være ekstra sjovt, kan I spille om hvem, der får hvilken portion. Så er der snyderi-fri garanti.
Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer: